3. april 2024 09:16

Rajner Rotfus: Narod u Nemačkoj sada bolje razume opasne geopolitičke igre NATO-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rajner Rotfus: Narod u Nemačkoj sada bolje razume opasne geopolitičke igre NATO-a

Foto: Shutterstock.com/Michele Ursi, ilustracija

BEOGRAD - Nameru da Ujedinjene nacije opet razmatraju predlog rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, na inicijativu Nemačke i Ruande, poslanik u Bundestagu i funkcioner destničarske Alternative za Nemačku (AfD) iz Bavarske Rajner Rotfus smatra još jednim pokazateljem politike dvostrukih standarda koju zastupa aktuelna nemačka vlada.

On je naglasio da će AfD u Bundestagu nastaviti da se bori za priznavanje naučnih činjenica.

Rotfus je dodao da ono u šta oni veruju jeste pravda, istina i prijateljstvo među narodima i da čeznu za pomirenjem sa Srbijom, za postizanjem mira u Evropi, uključujući i Rusiju.

"Srbija će ostati neophodan most mira između Istoka i Zapada, uprkos svim agresivnim pritiscima iz Brisela i Vašingtona, koji pozivaju vašu zemlju da se povinuje njihovim sebičnim geopolitičkim intersima. Te 1999. naši političari i mediji prevarili su čitavo stanovništvo. Ali ono što sam rekao vašem predsedniku Aleksandru Vučiću jeste to da u Nemačkoj sada narod bolje razume opasne geopolitičke igre NATO-a", rekao je on za današnju Politiku.

Rotfus je dodao da je prisustvovao i centralnoj ceremoniji obeležavanja 25 godina od agresije NATO-a i da je predsednik Vučić dočekao njegovu grupu učesnika mirovne turneje odmah posle komemoracije u Prokuplju 24. marta uveče, naglašavajući da tu nije bilo nikakvih političkih interesa, već da je predsednik Srbije samo pokazao predusretljivost.

Prema njegovim rečima, i AfD stranka se u Nemačkoj konstantno demonizuje, kao Jugoslavija 1999, a Srbija i Rusija i danas.

"Među nemačkim stanovništvom, stepen dezinformisanja je alarmantan. AfD je pod ogromnim pritiskom i oduzimaju nam pravo na jednak tretman u masovnim medijima, samo da bi se osiguralo da šira javnost ne razume grehe i neuspehe prošle, ali i sadašnje nemačke spoljne politike", rekao je Rotfus.

Ipak, kako je naglasio, sve više Nemaca se budi i emancipuje od političkog paternalizma SAD i EU.