9. april 2024 21:20

Nivo vode u reci Ural kod Orenburga prešao je opasnu oznaku za centimetar

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nivo vode u reci Ural kod Orenburga prešao je opasnu oznaku za centimetar

Foto: AP Photo/

MOSKVA -  Nivo reke Ural u Orenburgu premašio je kritičnu vrednost za jedan centimetar, javila je pres-služba kabineta gradonačelnika na Telegram kanalu.

„Upozorenje za hitne slučajeve: Orenburška centralna državna medicinska služba, filijala Federalne državne budžetske ustanove Privolžskoe UGMS, izveštava da je nivo vode na reci Ural na Orenburškoj postaji u 20.00 sati po moskovskom vremenu porastao na 931 centimetar, što je jedan centimetar više od opasnog nivoa“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika, prenosi RIA Novosti.

Ranije je načelnik grada Sergej Salmin saopštio da će, ako se prekorači kritični nivo od 930 centimetara, nova područja biti poplavljena.

 

U Orenburškoj oblasti evakuisano više od 6.900 ljudi

Broj evakuisanih u ruskoj Orenburškoj oblasti porastao je na više od 6.900, a broj poplavljenih stambenih zgrada na 12.400, saopštila je danas pres služba regionalne vlade.

U saopštenju se navodi da je poplavljeno i 14.500 kućnih parcela i 16 medicinskih organizacija.

„Iz poplavljenih domaćinstava i ličnih parcela evakuisano je 6.934 ljudi, među kojima je 266 dece", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Precizira se da su poplavljena 12.464 stambena objekta, 14.566 parcela, 16 medicinskih objekata u 77 naselja u 23 okruga. Za saobraćaj je zatvoreno 38 mostova.

Na saveznim autoputevima nema ograničenja saobraćaja, ali preti izlivanje na tri deonice jednog od saveznih puteva, navodi ruska agencija.