20. april 2024 16:07

Ruske snage pogodile industrijski kompleks u Harkovu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruske snage pogodile industrijski kompleks u Harkovu

Foto: AP Photo, File/Evgeniy Maloletka

HARKOV - Ruske snage pogodile su danas industrijsku oblast u Harkovu.

"U Harkovu je pogođen industrijski okrug. U napadu za sada nema žrtava", objavio je gradonačelnik Harkova Igor Terehov na Telegramu.

Kako je preneo Ukrinform, eksplozije u Harkovu odjeknule su 11.30 a građani su pozvani da odu u skloništa.

Načelnik regionalne vojne uprave Harkova Oleg Sinegubov ranije je saopštio da je u tom gradu gađana devetospratnica, a ruske snage su jutros pogodile privatnu kuću u Vovčansku, usled čega su dve osobe poginule.

On je naveo da su Rusi koristili municiju UMPB D-30. "Teroristi iz Ruske Federacije nastavljaju da sravnjuju civilne objekte sa zemljom i ubijaju nenaoružane ljude. Svi zločini su dokumentovani za dalje procesuiranje", istakao je Sinegubov. 

Ratni dopisnik lista Izvestija Semjon Jeremin poginuo u Ukrajini

Ratni dopisnik lista "Izvestija" Semjon Jeremin poginuo je u ukrajinskom napadu dronom na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ruski list.

Jeremin (42) je poginuo je 19. aprila tokom napada ukrajinskih dronova u pravcu Zaporožja, gde je otišao da snimi reportažu, navodi se u saopštenju.

Tokom napada ukrajinskog drona, nakon što je eksplozivna naprava bačena sa letelice, novinar je povređen i potom je preminuo, precizira se u saopštenju.

Jeremin je izveštavao iz mnogih najvećih sukoba tokom ukrajinskog rata u prethodnih 25 meseci, i gradova u kojima su se mesecima vodile teške borbe, uključujući Mariupolj i Marinku, navodi ruski list.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak, rekao je danas da UN osuđuju smrt Jeremina, i traže sprovođenje potpune istrage ovog slučaja.

Stalna misija Ruske Federacije saopštila je da će nastaviti da pokreće temu pogibije novinara na platformama UN.

Ruske snage raketirale Zaporožje i Odesu

Ruske snage napale su jutros raketama industrijsku zonu u Zaporožju na jugu Ukrajine i ukrajinsku luku Odesa, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Načelnik Zaporoške oblasti Ivan Fedorov napisao je na Telegramu da u napadu nije bilo povređenih, prenosi Ukrinform.

U Odesi je jutros odjeknula eksplozija tokom vazdušnog napada, naveo je načelnik oblasne administracije Oleh Kiper.

Snage ukrajinske protivvazdušne odbrane uništile su dve ruske rakete i tri izviđačka drona koji su lansirani tokom noći na Ukrajinu, saopštio je komandant vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikola Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage tokom noći napale Ukrajinu sa sedam raketa i tri drona.