19. mart 2023 20:23

Putin: Ne koristimo hipersonično oružje; Tri civila poginula u Zaporožju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin: Ne koristimo hipersonično oružje; Tri civila poginula u Zaporožju

Foto: Russian Presidential Press Office via AP

KIJEV/MOSKVA - Tri civila su poginula, a dvoje je povređeno danas u ruskom granatiranju stambene zgrade u regionu Zaporožja, rekli su regionalni zvaničnici.

Vojna administracija regiona saopštila je da su ruske trupe ispalile ''grad'' rakete na selo Kamjanske koje je pre rata imalo oko 2.600 stanovnika, preneo je Rojters.

UKRAJINSKE TRUPE granatirale su danas Petrovski okrug u Donjecku, a dva civila su povređena.

U granatiranju su oštećene višespratne stambene zgrade, a pogođen je i veliki supermarket, javile su RIA Novosti.

RUSKE TRUPE ubile su tokom protekla 24 sata u pravcu Donjecka više od 80 ukrajinskih vojnika, a na Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu oko 140 vojnika.

Ruska vojska je u pravcu Donjecka uništila i 13 komada ukrajinskog naoružanja, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane na Telegramu, prenele su RIA Novosti.

UKRAJINSKE ORUŽANE SNAGE saopštile su da su od početka sukoba ubile 164.910 ruskih vojnika.

Ukrajinska vojska je navela da je tokom poslednja 24 sata ubila 710 ruskih vojnika, kao i da je uništila osam ruskih artiljerijskih sistema, preneo je Gardijan.

PREDSEDNIK RUSIJE Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija zapravo ne koristi hipersonično oružje tokom "specijalne vojne" operacije u Ukrajini, ali je istakao da ono postoji, kao i drugi savremeni sistemi.

Putin je za TV Rusija 1, odgovarajući na pitanje da li je "specijalnu operaciju za zaštitu stanovništva Donbasa" trebalo početi već 2014. godine, rekao da se to pitanje tiče spremnosti Rusije za ozbiljnije akcije nego što je bio Krim, prenosi RIA Novosti.

RUSKI PREDSEDNIK Vladimir Putin posetio je danas komandno mesto u južnom ruskom gradu Rostov na Donu.

Putin je održao sastanak na vojnom komandnom i kontrolnom punktu u ruskom gradu, preneo je TAS S.

Putin je 18. marta helikopterom otputovao u Mariupolj koji je okupirala Rusija, kao i na Krim.

LETOVI AMERIČKIH DRONOVA iznad Baltičkog mora znak su direktne umešanosti SAD u sukob sa Rusijom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je u televizijskom intervjuu rekao da je sasvim očigledno šta rade američki dronovi, kao i da njihova misija uopšte nije miroljubiva, preneo je Interfaks.

UKRAJINSKI PREDSEDNIK Volodimir Zelenski, posle sastanka u formatu "Ramštajn", izjavio je da se Nemačka, Danska, Kanada, Francuska i Estonija spremaju da objave nove pakete vojne pomoći Ukrajini.

Reč je o nabavci municije, tenkova i artiljerije.

ŠEF PENTAGONA Lojd Ostin, koji predsedava Kontakt grupi za vojnu pomoć Ukrajini, rekao je da su predstavnici 51 zemlje potvrdili spremnost da podržavaju Ukrajinu u sukobu "koliko god bude potrebno".