25. januar 2023 14:22

Đoković nakon plasmana u polufinale AO: Nikada nisam izgubio polufinale u Melburnu, nadam se da će tako ostati

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković nakon plasmana u polufinale AO: Nikada nisam izgubio polufinale u Melburnu, nadam se da će tako ostati

Foto: AP Photo/Dita Alangkara/Dita Alangkara

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da očekuje da će se plasirati u finale Australijan opena u Melburnu.

Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena posle nešto više od dva sata pobedio Rusa Andreja Rubljova 6:1, 6:2, 6:4. Srpski teniser je izborio 44. grend slem polufinale, a 10. na Australijan openu.

"Imao sam dosta uspeha na Australijan openu, poslednja dva meča sam igrao protiv sjajnih igrača i dobio ih u tri seta. To je ono što sam u ovom trenutku hteo. Sa ovakvim nivoom igre, raste mi i samopouzdanje. Sve sam bolji kako turnir odmiče. Nikada nisam izgubio polufinale Australijan opena, nadam se da će tako ostati", izjavio je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

On će u petak u polufinalu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

"Znam kako Pol igra. Veoma je eksplozivan, ima odličan bekhend, sjajan server. Kompletan igrač, znam da će igrati najbolji tenis. Amerika je za naš sport bitna, imamo dosta igrača odatle koji su uspešni. Amerika ima listu od 4-5 sjajnih igrača koji kucaju na vrata top tenisa, i mislim da je to sjajno za naš sport", dodao je srpski teniser.

Tokom meča sa Rubljovim morao je da istrpi provokacije pojedinih navijača sa tribina.

"Ako neko pređe liniju i želi samo da provocira, onda ću da reagujem kod sudije. U ovom meču, radilo se o navijaču Rubljova i mislim da nema ništa loše u tome. Nisam reagovao", rekao je Đoković.

Srpski teniser je prokomentarisao pisanje pojedinih medija.

"Moje shvatanje fer izveštavanja možda nije isto kao tvoje. Volim kada su mediji objektivni. Bez novinara naš sport ne bi bio toliko popularan. Na kraju dana, mi smo deo istog tima. Ima onih koji me vole više, onih koji me vole manje", istakao je Đoković.

Naveo je da je njegov fizioterapeut Milan Amanović imao dosta posla prethodnih dana.

"On je jedan od ljudi kojima najviše verujem, zato i on jeste jedan od stubova Novak tenis centra. Osetio sam potrebu da radim ponovo sa Miljanom. Našli smo ravnotežu da putuje sa mnom, ali i da bude u centru. Idemo na četiri različite lokacije u gradu na terapije, da dovedemo telo u stanje maksimuma. Kasno završavamo, ali kada nemam treninge teniske, onda imamo vremena za odmor. Zahvalan sam mu. Zglob, usputne povrede, svakodnevna zatezanja, danas je zglob, sutra je vrat", zaključio je Đoković.

Naveo je da najverovatnije u četvrtak neće trenirati.

Meč između Đokovića i Pola biće odigran u petak. U prvom polufinalu će se sastati Grk Stefanos Cicipas i Rus Karen Hačanov.
Đoković je devet puta u karijeri osvojio Australijan open, poslednji put 2021. godine.