24. maj 2024 11:47

Konferencija "Državna pomoć - ka evropskim integracijama" biće održana 27. i 28. maja u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konferencija "Državna pomoć - ka evropskim integracijama" biće održana 27. i 28. maja u Beogradu

Foto: Shutterstock.com/ Kagai19927, ilustracija

BEOGRAD - Konferencija "Državna pomoć - ka evropskim integracijama" biće organizovana 27. i 28. maja u Beogradu, u organizaciji Komisije za kontrolu državne pomoći (KKDP).

Na konferenciji, koja će biti održana u saradnji sa projektom koji finansira Evropska unija "EU podrška razvoju unutrašnjeg tržišta Srbije", biće razmenjena znanja i iskustva u vezi sa najnovijim dešavanjima u EU u oblasti državne pomoći i drugim aktuelnim temama.

Predviđeno je da konferenciju uvodnim obraćanjem otvore ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, ambasador Španije u Beogradu Huan Hose Sans Aparisio i predsednik Komisije za kontrolu državne pomoć Vladimir Antonijević, najavila je EU info mreža.

Učesnici će biti predstavnici Komisije za kontrolu državne pomoći Republike Srbije, visoki zvaničnici srpske administracije i drugih zemalja, predstavnici Delegacije Evropske unije i službenici iz državne i lokalne administracije Srbije.

Drugog dana konferencije, 28. maja, biće održan okrugli sto koji predstavlja priliku da se predstavnici medija bolje upoznaju sa pojmom državne pomoći, sistemom kontrole državne pomoći u Srbiji, nadležnostima i procedurama Komisije za kontrolu državne pomoći, obavezama davaoca državne pomoći prema Komisiji i pravilima koja se moraju poštovati prilikom dodele državne pomoći.

Cilj ovog okupljanja je približavanje koncepta državne pomoći zainteresovanim predstavnicima medija u institucionalnom smislu, a ne diskusija o pojedinačnim slučajevima.