23. maj 2024 15:46

Pozorišni festival "Joakimovi dani" počinje večeras u Kragujevcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pozorišni festival "Joakimovi dani" počinje večeras u Kragujevcu

Foto: TANJUG/J. Savić, ilustracija

KRAGUJEVAC - Premijerom predstave "Na tragu" večeras u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu počinju 14. "Joakimovi dani", revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca.

Iz Knjaževsko-srpskog teatra je najavljeno da će do 29. maja biti izvedeno sedam pozorišnih komada, čije tekstove potpisuju domaći pisci.

To su pored "Na tragu", komadi "Veliki talas" autora Igora Amadeia, "Christopher Thomas Knight" Petra Mihajlovića, "Valpurgijska noć" Velimira Lukića, "Režim ljubavi" Tanja Šljivar, "Uspomene na 'Crvenu zastavu'“ Milovana Mračevića i "Odumiranje" Dušana Spasojevića.

Tekst "Na tragu" napisao je glumac kragujevačkog pozorišta Nikola Milojević, za koji je nagrađen Nagradom Udruženja dramskih pisaca Srbije "Branislav Nušić“ 2016. a prvi put je postavljen u Beogradskom dramskom pozorištu 2018. godine.

"Na tragu" je sada Knjaževsko-srpski teatar realizovao u koprodukciji sa Kraljevačkim teatrom, a režiser je Aleksandar Lukač, koga kragujevačka publika zna po predstavama "Uspomene na 'Crvenu zastavu'“ i "Ruženje naroda".