23. maj 2024 14:40

Gojkovićeva i Aparisio: Intenzivnija srpsko-španska ekonomska saradnja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojkovićeva i Aparisio: Intenzivnija srpsko-španska ekonomska saradnja

Foto: Tanjug

NOVI SAD - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je danas ambasadora Kraljevine Španije u Republici Srbiji Huana Hosea Sansa Aparisija i tom prilikom istakla prijateljske odnose i dobru bilateralnu saradnju koju Srbija i Španija imaju, kao i mogućnosti za dalje jačanje saradnje povezivanjem u brojnim oblastima.

Gojkovićeva je naglasila značaj uzajamne podrške Srbije i Španije kada je u pitanju teritorijalna celovitost naših država, i zahvalila Španiji na kontinuiranoj podršci u procesu evropskih integracija Srbije, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Gojković i Aparisio ocenili su da je od zajedničkog interesa dodatno unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Kako se navodi u razgovoru su istaknute mogućnosti za dalje jačanje odnosa u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su saobraćajna infrastruktura, poljoprivreda, prehrambena industrija, obrazovanje, obnovljivi izvori energije i turizam.

Sagovornici su posebno naglasili saradnju u kulturi i povezivanje naših institucija i delatnika u toj oblasti.

Tim povodom Aparisio je naglasio aktivno delovanje španskog Instituta "Servantes", koji ove godine obeležava 20 godina rada u Beogradu.